Tagliatelle z boczniakami

  • 200 g makaronu tagliatelle,
  • 350 g boczniaków,
  • 1 mała cebula,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • 150 ml śmietany do sosów,
  • natka pietruszki,
  • parmezan,
  • sól,
  • świeżo mielony czarny pieprz,
  • olej

 

Makaron ugotować wg informacji podanej na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i boczniaki w plastry. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i czosnek, podsmażyć przez chwilę, dodać grzyby, oprószyć solą, smażyć na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie dodać śmietankę,doprawic solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Do gotowego sosu wrzucić makaron i wszystko wymieszać. Na koniec posypać parmezanem.